Chiqito interjú!

2013.02.12 13:59

Mai interjúalanyom, nem más, mint a slágerlistákat, illetve a zenei közönséget magával ragadó, és hódító Chiqito! Ne is szaporítsuk a szavakat, jöjjön az interjú amely önmagáért beszél! Íme!

Első kérdésem az lenne hozzád, hogy pontosan mikor kezdett el érdekelni az elektronikus zene?

Először is üdvözlök minden kedves olvasót, vagy aki majd olvasni fogja a cikket! 12 éves lehettem körülbelül amikor felfigyeltem az elektronikus zenére, és elkezdett érdekelni. Eleinte a House vonalt követtem, de ezt később felváltotta a Techno, Tech-House stílus amely sokkal sötétebb hangzásvilág. 18 éves koromban kezdtem el az első saját projectemet, ami kezdetben csak hobbiként indult, de olyan jól sikerült, hogy elküldtem külföldi kiadókhoz, és kaptam is visszajelzést egy holland producertől Youri Donatz-tól. Meg is jelent nála az első saját EP-m a Colorswork Recordings-nál, és ez el is indította a pályafutásomat. Utána megjelentem az egyik legnagyobb holland kiadónál a Sneakerz MUZIK-nél, ezt követte Stefano Noferini kiadója a Deeperfect Records. Majd 2011 Szeptemberében, szerepeltem Belocca és Sonnec válogatásalbumán ami a legendás Toolroom Records-nál jelent meg, amely kiadó vezetője, nem más mint a méltán híres Mark Knight. 2012 nyarán helyet kaptam Dj Chus - Balearica sampler-én, ami a saját kiadójánál, azaz a Stereo Productions-nál jelent meg. 2012 vége fele pedig megjelent az első EP-m egy Kanadai kiadónál a Monique Spéciale-nál, amelyet egy olasz barátommal Fabio Ferro-val közösen készítettünk!


Eddig milyen sikereket értél el a szakmában, mint producer? Kikkel dolgoztál együtt? Kik pörgetik a lemezeidet?

2012 év végén sikerült először bejutnom a Beatport Top 100 slágerlistájának élvonalába, Tech-House kategóriában, ami egészen a 14. helyik tornázta fel magát, és ez nem más mint a Gang Bang címmel ellátott zeném, amely mindent kifejez! Cuartero labeljénél jelent meg a Sanity Records-nál. A mai napig a 24 helyen áll, és tartja a frontot. Erre a zenémre nagyon büszke vagyok, és nagyon örülök neki mert rengeteg munkám van benne! Dolgoztam már együtt a fiatal magyar tehetséggel Steve Kid-el, és az olasz Fabi Ferro-val! Számos nagy előadó támogatja és játssza a zenéimet, mint például Loco Dice tavaly Spanyolországban egy nagy elektronikus zenei fesztiválon, vagy említhetném Carlo Lio-t a mostani 2013-as BPM Festivalon! Ezek mellett még, Alli Borem, Hector Couto, Richie Hawtin, Dj Sneak és még sorolhatnám az engem támogatókat!

Gondolkozol illetve gondolkoztál-e már azon, hogy majd később nagyobb hangsúlyt fektetsz arra, hogy beállj a lemezjátszók mögé?

Szerencsére volt már lehetőségem zenélni Budapesten, Balatonon azon belül Keszthelyen és más vidéki városokban, még hozzá az Ibiza Session partysorozat keretein belül.

Új év, új tervek? Milyen megjelenések várhatók?

Tervben vagy számtalan kiadásom, még hozzá említésre méltó kiadóknál!

Hamarosan megjelenik egy zeném, a most eladási listákat vezető, illetve a listákon tömérdek helyet elfoglaló Suara-nál!! Ez lenne majd a Coyu Edits Vol. 2 albuma! Továbbá Dj Sneak új kiadójánál : I'm a House Gangster Rec.-nál jön ki egy Ep, és most jelen pillanatban Carlo Lio-val tárgyalok!

Milyen sikereket vársz a producerkedéstől? Mikor fogod azt mondani, hogy ez igen, elértem mindent amit szerettem volna, mennyire vagy céltudatos? 

Nagyon céltudatos vagyok, és nagyon sokat dolgozok azon, hogy mindenki megismerje a nevem, külföldön és egyaránt itthon is! Akkor fogom azt mondani hogy elértem mindent ha minden héten zenélhetek a közönségnek, át adhatom nekik azokat a zenéket, illetve érzéseket, amelyek a birtokomban vannak, hogy mutassak nekik valami újat!!

Köszönöm az interjút, és az információkat, örülök, hogy megoszthatom a közönséggel, további sok sikert kívánok, és remélem, hogy minden álmod teljesül!

Go to Beatport.com Get These Tracks Add This Player

Chiqitoról bővebben:

 

https://www.facebook.com/pages/Chiqito/187549951258871?ref=ts&fref=ts

http://soundcloud.com/chiqito/chiqitos-januar-podcast-free

http://soundcloud.com/chiqito/chiqito-gangbang-hit-me-ep

Booking : www.dvisionagency.com

Feltöltötte :Joó Ildikó