Ilario Liburni - Interjú

2015.01.16 17:39

Mostani interjú alanyunk a belga származású Ilario Liburni!

Üdv Ilario! Légy szíves mondj néhány szót magadról, hol születtél és hol élsz most?

A szüleim mindketten olaszok, de én már Belgiumban születtem. Jelenleg Beringen ben élek.

Dj-ként vagy producerként kezdted?

16 éves voltam, amikor elkezdtem djzni, dance, trance, és kezdetleges house zenéket pakolgattam kisebb helyi klubokban. 20 éves koromban kaptam meg az első zeneszerkesztő szoftveremet. Kezdetben elég lusta voltam és nem igazán érdekelt a producerkedés, nem foglalkoztam vele igazán. 24 éves koromban kezdett el igazán érdekelni a dolog, amikor is egy barátom Massimo Girardi adott néhány Ableton leckét. Minden itt kezdődött. Néhány évvel később esti iskolába jártam Deltano barátommal ahol szintén keverésről és zenekészítésről tanultunk.


Kérlek, mondj valamit a saját zenei világodról, hiszen elég egyediek a munkáid, kevés producernek van igazán egyedi saját hangzása, de a tied ilyen!

Jelenleg valamiféle mocskos deep és az experimentális techno stílusába sorolnám a munkáimat. Dobgépeket, szintiket, hangmintákat is használok és magam is rögzítek hangokat régebbi zenékből. Szeretek kísérletezni a hangokkal és olyan elegyet összehozni, ami nekem tetszik. Mostanában újra csípem a 90 es évek hangzását a tiszta egyszerű klub zenéket. Hamarosan egészen biztos, hogy valami féle house -os megjelenést is hallani fogtok tőlem. Sokféle stílust és hangzást szeretek, a zene mindig változik. Szenvedélyesen szeretem az underground zenét, szóval biztos, hogy ebbe az irányba megyek tovább.


Hol jártál az elmúlt nyáron ?

Olaszországban, Görögországbam és Hollandiában is játszottam néhányszor, a fő prioritás az első Invade records (a saját kiadója) showcase volt, ahol Re-UP-ot láttuk vendégül. Nagyon jó bulik voltak!


Árulj el néhányat a következő megjelenéseid közül!

Csináltam remixet pl: a Straight ahead music-ra, a Kopf Artefakt-re a Fake Records-ra és egyet Neverdogs & Reelow párosnak a Hopeless recordsra! Januárban 2 bakelit megjelenés lesz a Carinal-nál (Ilario másik kiadója -a szerk.) aminek a címe The devils is in the details part1 és part2.
Néhány másik megjelenés is jön hamarosan az Invade recordsnál, de jelenleg többet nem mondhatok.


Térjünk rá kicsit az Invade recordsra, a kiadódra. Mik a következő lépések és megjelenések?


Kezdetben az Invade-nél bakelit és digitális kiadást is csináltunk, de aztán úgy döntöttünk, hogy innentől csak bakelit lesz, éppúgy, mint a másik kiadómnál a Cardinal-nál. Mindkét kiadó deep techno, de a Cardinal inkább "kísérleti" Jó néhány komoly művésznek lesz nálunk megjelenése, mint pl.:
Einzelkind, Felipe Venegas, Marcman, Leix, Massimo Girardi, Deltano, Danilo Schneider, iO (Mulen) and Plusculaar, és még sokan mások!


Honnan jön az inspiráció? Szabadidődben elmész más partikra, más djket meghallgatni?

Sokféle zenét hallgatok, Jazz, HipHop, Disco,50-es,60-as,70-es,80-as,90-es évek zenéit, kísérleti elektronikát, világzenét, természethangokat stb. Természetesen más djket és producereket meghallgatok a partikon szabadidőmben.

Mi a következő lépés a zenei karrieredben ? 
 


Ez egy nagyon jó kérdés, meglátom, mit hoz a jövő, de jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban! Szuper dolgok történnek és minden év egyre jobb!


 

 

Friss promo mix!

https://soundcloud.com/fake_music1/fake-podcast-series-015-ilario-liburni

 

www.ilarioliburni.com

www.invaderecords.net

www.facebook.com/Ilarioliburnipage

www.soundcloud.com/ilarioliburni

www.residentadvisor.net/dj/ilarioliburni

 


Ilario Liburni Március 14-én a Flörtben pörget, Ramon Tapia mellett a Belga esten.


Feltöltötte :Gyémánt