Jay Lumen interjú

2013.01.29 19:32

Kezdhetnénk szokványosan az interjút, pl.: Who the fu** is Jay Lumen? De mivel nem egy új arcról van szó, ezért nem így teszünk. Nem alap kérdéseket feszegetünk, hiszen neki bőven van miről beszélnie. Rögtön bele is vágunk a közepébe…

Találkoztál egyik külföldi utadon Carl Cox-al a reptéren. Mesélj nekünk erről egy kicsit, milyen az „öreg”? Épp hova tartottál, illetve ő hova tartott?


Ez Brazíliában volt, de sajnos a város nevére nem emlékszem. Mindketten egy több állomásos turné keretében voltunk úton az országon belül és a szervezők, akik mindkettőnk munkásságát nagyra értékelték, szerették volna, ha találkozunk személyesen is. Mivel útjaink amúgy is keresztezték egymást, ez nem volt nehéz feladat. Abszolút közvetlen embernek ismertem meg, aki minden sztárallűrtől mentes. Jól elbeszélgettünk és még zenélt is egy órát a soundcheck után, úgyhogy egy kellemes kis privát buliban töltöttük el az időt így közösen.

 

Elrow, Barcelona. Ha jól számolom harmadszor voltál kint játszani. Milyen az ottani közönség? Milyenek a bulik?


Igen harmadszor, talán negyedszer, már én sem tudom pontosan. Az El Row egy fantasztikus klub. Vasárnaponként képes összehozni több mint 2500 embert. Erre nem nagyon láttam még példát sehol a világon. Az egész team csupa pozitív emberből áll, a tulajtól kezdve a pultosokig. Minden ott dolgozó mosolyog, elégedett, nyoma sincs az erőlködésnek, és ez átragad a bulikra is. Önfeledt karneváli hangulat, táncosokkal, maskarásokkal rengeteg boldogan bulizó emberrel. Mindig fantasztikus fogadtatás vár, imádom.

 

Már Júliusra is van külföldi meghívásod, pedig még csak December van. Mondd el nekünk az elkövetkező 6-8 hónapban milyen helyekre látogatsz el!


Huhh, megfogtál. Csak nagyjából: Skócia, Anglia, Németország, Ukrajna, Franciaország, Spanyolország, Hollandia, Belgium, Egyesült Államok, Kanada, India, de tervben van még rengeteg, amik kapásból nem jutnak eszembe :)
Persze ezek mellett számtalan hazai bulim is lesz, hiszen itthon is imádok játszani. Úgyhogy attól nem kell tartani, hogy a hazai közönséget el fogom hanyagolni. :)

 

Drumcode, Suara, 100% Pure, Great Stuff… impozáns lista. Mi a következő lépés, már ami a kiadványokat illeti?


Nos, januárban várható az első 2013-as kislemezem a Great Stuff gondozásában. (időközben már megjelent és a Beatport Top10-ében szerepel a 1. helyen - a szerk.) Majd februárban a 100% Pure-nál várható a következő EP-m, amennyiben sikerül időben befejeznem. :D Persze számtalan tervem van még az évre, de ezek legyenek egyelőre meglepetések.

 

Idén ha jól számolom 5 alkalommal voltál Number one a Beatport Tech-House és Techno listáján. Itthon még sem nyerted meg az év producere címet, ami szerintem botrány… Ennyire nem értékelik itthon a külföldi sikereket a „szakmabeliek”?


Azt gondolom, hogy a díj nem ment rossz helyre semmiképp. Arra pedig nem is számítottam, hogy megkapom, hiszen ezt már sok helyen elmondtam, Magyarországon nem nagyon várható, hogy underground előadó valaha is ilyet kap egy olyan szavazáson, melyben keveredik a main stream és az underground. Az tény és való, hogy a hazai rezidens DJ-k legnagyobb része, akik ebben a szavazásban nagy jelentőséggel bírtak, sokkal kevésbé figyelnek az underground, de még a "kvázi" underground műfajokra is, mint a main stream, vagy sláger dalokra.  Idővel talán ez változik, de egyelőre itthon idáig még nem jutottunk el. Ugyanakkor az is igaz, hogy az underground közösség pedig nem igazán aktív az ilyen jellegű szavazásokon. A lényeg viszont az, hogy én nem hiszek abban, hogy egy díj határoz meg egy DJ-t. Azt csinálhatom, amit szeretek, mindenhol örömmel fogadnak, van szerencsém a világ legjobb klubjaiban játszani, szeretik a dalaimat...Ez az én legfontosabb díjam és nekem ez elég...

 

 

Milyen irányba halad az úgynevezett „Jay Lumen sound” ? Legutolsó megjelenésed inkább techno hangzás...


A címadó dal valóban, ugyanakkor az EP Warehouse című trekkje inkább talán chicago house. Nem annyira szeretem magam keretek közé szorítani. A "Jay Lumen sound" attól létezik, hogy nem akartam ilyet soha kitalálni. Egyszerűen belőlem született, születik és remélem, fog is születni. Én is csak onnan tudom, hogy van ilyen, hogy szinte minden országban megkapom, hogy 1000 közül is megismerik, ha tőlem hallanak egy dalt, legyen az techno, tech house, deep, pumpálós, vagy épp dallamosabb szerzemény. Ez nem tudatos dolog, csak annyiban, hogy minden dallal egy darabot, akarok átadni magamból és nem egy skatulyába rakott "terméket" létrehozni. Ezek szerint ez érezhető és ennek örülök. :)

 

Ha jól tudom 3 különböző ügynököd is van már. Mely országokban dolgoznak ők, és milyen munkát végeznek pontosan?Több ügynökséggel is dolgozom már, igen. Ez egy idő után elkerülhetetlenné válik. Igazából mindegyik ügynökség ugyanazt csinálja, csak más-más régióban. Például Kanada esetében külön ügynökséggel dolgozom, de most már ez a helyzet, Olaszországnál is, de persze a központi ügynökség fontossága ettől még nem csökkent. Igyekszem mindenhol azokkal az emberekkel dolgozni, akik értenek, ahhoz, amit csinálnak, ugyanakkor emberileg is pozitívak.

 

A facebookon rendre feltűnnek olyan képek, amelyeken világsztárok szócsatáznak. Pl. Skrillex, Steve Aioki, Steve Lawler, Joris Voorn stb. Szerinted ezek valós szócsaták vagy csak a hype kedvéért, generálja őket a marketing gépezet?Véleményem szerint ezeknek a legnagyobb része úgynevezett "fake" poszt, vagy kép. Otthon ücsörgő Facebookba beépült emberek így generálnak like-okat maguknak. :D Persze van olyan, amelyik nagyon elhíresült és valós, mint például a DJ Sneak és a Sebastian Ingrosso között zajlott vita. Ami valljuk be érdekes volt. Még akár el is hihető is, hogy DJ Sneak ennyire felháborodott a house zene SHM általi korcsosításán a pénz érdekében, ugyanakkor az is tény, hogy ezzel az "osztással" DJ Sneak Twittere egy hét alatt közel plusz 7000 új követőt könyvelhetett el. Szóval nyilván volt mögötte egy marketing elgondolás is, hiszen ezzel az ő neve most igencsak előtérbe került újra, arról nem is beszélve, hogy az "igazi elektronikus zene" követőinek "hősévé" tette saját magát.Go to Beatport.com Get These Tracks Add This Player

http://www.facebook.com/JayLumenOfficial

http://www.dvisionagency.com

Feltöltötte :Zotyó