Luca M & JUST 2 Interjú

2014.04.18 18:35

Ezúttal 2, pontosabban 3 román tehettséggel készítettünk interjút Luca M és JUST2 (Mihai & Radu).
Fogadjátok őket szeretettel!Hogyan találtátok meg egymást illetve a saját hangzásotokat ?


A mi történetünk külön indult el, Luca M 2008-ban kezdett el alkotni, JUST2 csak 3 évvel később 2011 elején. Még ebben az évben találtuk meg egymást és el is kezdtünk együtt dolgozni. Később megcsináltuk a saját kiadónkat a Get Funky Music-ot, mivel ugyanabban a városban Bacauban lakunk, így könnyen ment a munka. Nem emlékszem pontosan mi indított el minket ezen az úton, de minden nagyon jól alakult és nagyon élvezzük az egészet. Jó dolog volt elkezdeni ezt az egészet még korán tizenévesen.


House és Tribal (törzsi) elemek is vannak a zenéitekben, honnan az inspiráció ?

Nagyon sok dj-t meghallgatunk mint Marco Carola, Carl Cox vagy Joris Voorn és sokan mások, akik nemzetközileg is ismertek. Apró körülöttünk lévő dolgokból jön az inspiráció. Figyeljük a bulikon a közönséget is, hogy milyen hangzások és hangok jönnek be nekik és próbálunk úgy építkezni.


Mivel foglalkoztatok a house zene előtt? Mi volt a munkátok ?

Tinédzserként kezdtünk zenélni, és azóta is iskolai tanulmányainkat folytatjuk, és őszintén szólva nem is nagyon szeretnénk, hagyományos értelemben "dolgozni". Az nem nekünk való. Próbálunk nyitott szemmel járni, dolgozni és sikeresnek lenni hogy azt csinálhassuk amit szeretünk.


Milyen a klubvilág, az éjszakai élet Romániában jelenleg ?

Alapvetően elég sok rossz zenei ízlésű ember van nálunk, de amikor bulizni mennek akkor megváltozik a helyzet. Nagyon sok jó klub van Romániában, néhány közülük a világ top 100as klub listájában is benne van. A klub zene elég közismert felénk, nem csoda, Marco Carola, Richie Hawtin, Carl Cox, Ricardo Villalobos, DJ Sneak, Joris Voorn és hasonló kaliberű sztárok, hétről hétre feltűnnek nálunk.


Van Romániában rezidenciátok ?

Nem igazán kaptunk még megkeresést klubok részéről, hogy minket rezidens djnek szeretnének.
Jelenleg arra fókuszálunk, hogy a saját zenéinkből a legjobbat hozzuk ki, és elinduljon a nemzetközi dj karrierünk is. Pillanatnyilag nem szeretnénk lehorgonyozni, talán majd később amikor már sok helyet bejártunk külföldön.

 

Szeretik saját hazátokban a ti zenéteket ? Vagy külföldön ismertebbek vagytok ?

Romániában az emberek egy kicsit nehezen változnak. A hazai szcénában egy kicsit nehéz volt az indulás, de szerencsére egyre több és több ember kedveli a zenénket. A külföldön élő embereknek teljesen más szemléletük van a mi zenénket illetően, valahogy könnyebb külföldön sikeresnek lennünk mint a saját hazánkban. Talán mert az összes inspiráció külföldi djktől jön. Nagyon jó érzés amikor a világ különböző pontjairól pl.:Ausztráliából, Costa Ricaból, vagy Argentínából kapunk dicsérő üzeneteket. Ezek a pozitív visszajelzések olyanok számunkra, mint az autónak az üzemanyag.Meséljetek egy vicces sztorit ami egy bulihoz kapcsolódik!


Volt egy közös bulink (Luca M & JUST2). Mihai eltűnt, nem tudtuk hol van. Majd amikor már majdnem vége lett a szettnek, előkerült, és  amikor feljött a pultba dicsérte a szettet. Kiderült, hogy végig a közönség soraiban táncolt. :)Mi a következő lépés a karrieretekben ?

Jelen pillanatban még mindig tanuljuk hogyan is működik ez az egész. A fő csapásirány a producerkedés, de szerencsére elindultak a nemzetközi fellépések is, szeretnénk egyre jobb partikon játszani. Jelenleg még nem vagyunk egy dj ügynökségben sem, de ez is hamarosan bekövetkezik valószínűleg, szeretnénk egy komoly csapat tagja lenni!


Mondjatok valamit a kiadótokról!

Jelenleg 2 kiadót működtetünk. Az első a Get Funky Music amit 2011-ben indítottunk. Ez nagyon jó volt tapasztalat szerzésre, és a beatport 2.helyéig is eljutottunk az egyik megjelenésünkkel, amire Hollen és David Herrero készített remixet. Megmutatta nekünk ez a megjelenés, hogy el lehet érni a csúcsokat, és a top 10 be jutni nem csak álom, hanem valóság is. Nagyon örülünk neki hogy komoly dj-k játsszák és supportálják a trackjeinket! A másik label pedig egy nagy közös együttműködés része ez a CMM ami nem csak kiadó, hanem egy olyan zenei platform ami partikat is szervez. Reméljük minden jól fog haladni és hamarosan naggyá tudjuk tenni ezt a platformot is!


 

Játszottatok valaha Magyarországon ?

Eddig még sajnos nem, a debütálásunk Július 19-én az Isabelle Open Air partin lesz Magyarországon! Előre is köszönjük szépen a bizalmat, nagyon várjuk a bulit!


Köszönjük az interjút, további sok sikert kívánunk nektek!

Minden jót nektek is és köszönjük az érdeklődést!


Luca M & JUST2 exlúzív Booking Magyarországon :

http://www.dvisionagency.com

 

 

http://www.wearejust2.com

http://www.facebook.com/just2official            

http://soundcloud.com/just2  

http://twitter.com/just2getfunky         

http://youtube.com/just2getfunky      

http://www.beatport.com/artist/just2/218447              

Feltöltötte :Zotyó