Reelow interjú!

2014.05.06 01:34

Mostani interjú alanyunk igazi sikertörténetről számolhat be. Károlyi Renátó azaz Reelow, mióta Londonba költözött és elhagyta Magyarországot, teljesen megtáltosodott.

Sikert sikerre halmoz, producerként és lassan a dj karrier és beérik nemzetközi szinten! Beszélgettünk megjelenésekről, hatalmas partikról és a jövőről is, de a többit mondja el ő!

 Hány évesen kerültél kapcsolatba a zenéléssel? Előbb voltál dj, mint producer?


Sziasztok. Kb. 2000-ben szerettem bele a pult másik oldalába. 2003-ban kaptam először olyan fellépési lehetőséget, ahol végre vendégek is voltak.

Sokkal előbb voltam dj, mint producer. 2008-ban nyitottam meg először zeneszerkesztőt. Örülök, hogy előbb voltam dj, ugyanis ahhoz, hogy ma sikeres légy szerintem elengedhetetlen a 2 dolog. Együtt kell élned a közönséggel és a zenéddel is. Érezned kell, hogy egy fellépésed közben mi kell az embereknek! Fontos, hogy különleges és jó legyél, hogy emlékezzenek majd rád. Az igazán underground zenékre ugyanis nem könnyű visszaemlékezni egy buli után. Aztán később ezt megírod a stúdiódban.


Milyen dolgok kellenek ahhoz, hogy valaki elérje azt, amit akár te is?


A kérdés nagyon jó!

1. Tehetség, ami önmagában persze nem sokat ér.

2. A rengetegnél is sokkal több kitartás! Évekig gubbasztottam a gép előtt miközben mindenki más szórakozni vagy csavarogni ment. De tudnod kell, ahhoz hogy valamiben a legjobb légy, kb. minden másban a legrosszabb, vagy nagyon gyenge leszel. Ez van, valamit valamiért!  Aztán eljön a nap és hálát adsz magadnak, hogy ennyire kőfejű voltál.

3. Légy fanatikus, már-már betegesen! Nem szimplán akarni kell ezt. Sok ismerősömet meg lehetne kérdezni, hány szituációban rám kellett már szólni, hogy lazítsak egy kicsit.

4. Légy egyenes mindenkihez, légy cool. Pici a világ. Előbb utóbb minden kiderül.  

5. Mindig légy nyitott az újdonságokra.
6. Zenei alázat. Tudni kell tisztelni és elismerni a másik munkásságát. Ez nagyon-nagyon fontos dolog. Akárhogy is nézzük, mindenkinek fontos szerepe van. Neked is. De nem élhetsz azzal a tudattal, hogy csak TE vagy. Ha tényleg nagyon jó vagy, előbb utóbb ki emelnek a sok közül, te csak csináld a dolgod.

7.  BE POSITIVE. IF YOU CAN'T, PLEASE SHUT UP.

Beszélj, kérlek a közeljövőben megjelenő kiadványaidról!


Ez évtől Váloztattam a metóduson. Amikor csak tehetem, bakelit labelekkel dolgozom. Sokkal több értelmét látom, illetve a mi felelősségünk is megvédeni a kultúrát. Tavaly kb. 25-30 megjelenésem volt. olyan kiadóknál, mint pl. Inmotion Music vagy a Sanity. Idén a Serkal. Nagyon sok zene jelent meg, és ugye tudjuk lemezen többnyire azért minőségi. Szóval idén a bakelit kiadókat preferálom. Nagyobb kihívás, jobban elvezem! Rengeteg zene fog egyszerre kijönni nyáron, remélem jól időzítettem! Lesz újra Cellaa Music Ep, Serkal, Little Helpers. De még "tartozom" a kedvenc digital kiadóimnak 1-1 ep vel, szóval jövök-jövök. :)


Mesélj, hol játszottál legutóbb és milyen élményekkel távoztál?


Kezdeném 2013-al!  Novemberben Liverpool-ban zenélhettem Leonnal (Music-On) egy óriási, igazi angol buliban. Tényleg rengetegen voltak, semmi csicsa, nagy hang, nagyon nagy hang és sötét! Decemberben a Londoni Ministry Of Sound-ban lephettem fel Budai-val a London BeLoved rendezésében. A buli nagyon jól sikerült.

2014 érdekes fricskával indult, előbb bookingoltak Szlovákiába, mint a hazámba. Februárban egy nagyon jó hangulatú buli volt a határ mentén a neve: Moody

Nemrég voltam egy kisebb túrán, Mallorca, Ibiza, Németország, Olaszország!
Nagyon jó bulik voltak! A következő Pacha Ibiza volt! Hát mit mondjak, egyik gyerekkori álmom valósult meg! Aztán jártam Nápolyban egy amolyan Boiler Room 60 perces live mix felvételre. Egyébként eléthető a Youtube-on:
 

Legutóbb Németországban voltam, Mannheim városában. Mindegyik buli más és más. Ezekből a fellépésekből meríted az energiát! Nekem ez most olyan korszak, amikor a produceri munkáim után találkozhatok azokkal az emberekkel, akik szeretik és támogatják a zenéim. Ez egy óriási dolog, és úgy érzem, hogy egyre jobb lesz!

 

Hol töltöd a nyarat ?


Az eredeti terv Ibiza. Egy egész szezont szeretnék ott tölteni, de örökmozgó leszek, úgy érzem. Nyáron is több országban lépek majd fel, szóval nyáron Ibiza lesz az otthonom. Julius 12- én fellépek a világ úgymond legnagyobb klubjában, a Privilege- ben! Óriási dolog ez nekem, ugyanis nem a kisteremben leszek, és ránk lesz építve az este barátommal Youcef Elaid-el, akivel lesz is egy közös megjelenésünk.
Nagyon professzionális csapattal fogunk dolgozni Ibizán. Kezd össze állni az, amit már rég megálmodtam. Minden a helyére kerül.

Meg kell említenem Alicante-t is. 7 lekötött fellépesem van ott! Egy tényleg gyönyörű tengerparti klub-ban! Nem szeretnem rezidenciának nevezni, de valami hasonló.

Örülök a dolognak, ugyanis Ibiza közelében maradhatok és elég fontos művészekkel fogok ott fellepni. Meg kell említenem az idei Sonar Festivalt is! Elég komoly kis brigád jött össze, ugyanis a következő srácokkal fogok zenelni: Miguel Bastida, German Brigante, David Gtronic, Figueroa & Obando, Alberto Ruiz, Jose M & TacoMan! A helyszín pedig oriási! Itt a zöldséges pultból is óriasi buli helyszínt lehet kihozni. Ősszel pedig London, illetve Berlin is tervben van! Remek dolgok történnek mostanában, izgalmas lesz még Barcelona is.

 

Mik a terveid a közeljövőben ?


Szeretnék megjelenni pl.: Saved-nél vagy Desolat-nál! Iszonyúan nehéz lesz, de egyre jobban azt érzem, ha igazan akarom, bármi sikerülhet. Képzeljetek el, a cikk készítése előtt elolvastam azt az interjút, amit másfél éve készítettek velem.

http://kriszfoto.hu/index.php? hirek=1&url=interju/2013/2013_01_14_djsneakreelow

Rengetegszer elmosolyodtam, ugyanis minden megvalósult belőle! Szóval, ha csak egyszer is, de zenélni az Amnesia-ban, méghozzá a Teraszon. Számomra az a mennyország! Így is rettenetesen boldog vagyok, mert megvalósult szinte minden, amiről másfél évvel ezelőtt beszéltem az interjúban. Ezeket a pozitív energiákat a zenémen keresztül vissza szeretném adni a közönségnek is!

 

Marco Carola az egyik legnagyobb dj, aki favorizálja a trackjeidet, szó szerint minden bulin lejátszik tőled 1 vagy több tracket. Tartod vele a kapcsolatot, vagy egyáltalán találkoztál már vele?


Marco Carola az egyik legnagyobb dj a világon. Ő a király! Az, aki 12 órát zenél, majd repül tovább és még aznap máshol is lenyom egy laza 6 órás szettet, ráadásul nem hallod hibázni. Mindezt kellő eleganciával teszi! Ő egy igazi példakép. Amit most összehozott a Music On-al pedig egy csoda. Akkora márka lett, amiről sokaknak fogalma sincs. El tudjátok képzelni ezek után nekem mekkora dolog, amikor játszik egy zenémet? A nagy fordulópont a közelmúltban itt London-ban volt! Már tavaly év elejétől játszik tőlem zenéket. Február 20-21-en volt egy 2 napos Music On London őrület! Az első esten ott álltam majdnem középen az emberek között, es az egyik zenémmel kezdett. Lehetetlen leírni! Az az energia, az a hangulat, ami ott volt elképesztő! Nagyjából ez volt az álmom! Ekkor új értelmet nyert a munkám. Másnap együtt buliztunk a színpadon. Egyébként óriási nőcsábász Marco fiú, sokat sajnos nem tudtunk beszélni, de tud rólam. Főleg, hogy az egyik Music On-os sráccal dolgoztunk a Pacha-ban. Mindenkinek bemutatott, nagyon profik es vendégszeretők. Szóval nemsokára találkozunk egy nyugodtabb környezetben a
szigeten. 

Miben hiszel ?


A zenémben! Nemrég másodszorra is bekerült egy zeném a Beatport Tech House Top 100-as listájára. Reelow - Illegal Jump (Original Mix)! Hetikig volt ott. Lehet, hogy meg ma is ott van. Még a Beatport Pro for Mac video trailer- be is bekerült! Gondolom véletlen volt, de nagyon jó volt!Szerintem bárkinek sikerülhet, ha igazan akarja. Ha meg van benned az akaraterő, az odaadás, eléggé pozitív vagy és szeretik is az emberek, amit csinálsz, előbb vagy utóbb oda érhetsz Te is! El kell felejteni, követelőzni és önzőnek lenni. Dolgozd ki a beled, légy nyitott és a lényeg, hogy Te magad élvezd ezt az egészet! Semmi értelme nem lenne, ha az utad, amíg oda érsz, nem tudod élvezni! Erről szól az egész! Ha ezt az energiát látják benned, te egy olyan ember leszel, akire kíváncsiak lesznek es felnézhetnek.Tudjatok, amíg odahaza éltem, rengetegszer éreztem, hogy túl sok volt a negatív és irigy ember körülöttem. Aki igazán ismer, tudja, miért gondolom ezt. Ma már tudom, hogy életem legjobb döntése volt kiszakadni ebből a környezetből! Viszont, egy nap szeretnék tenni valamit a magyar elektronikus zenéért, ugyanis ezzel tartozom. Hiszem, hogy az új generáció nyitottabb lesz.


Köszönjük az interjút, további sok sikert!


Puszi, pacsi mindenkinek!

 

> Worldwide Bookings: https://www.cumacbookings.com

> Manager: oscar@cumacbookings.com

> FACEBOOK: https://www.facebook.com/reelowartistpage

> SOUNDCLOUD: https://www.soundcloud.com/reelow

> TWITTER: https://www.twitter.com/Reelow

> BEATPORT: https://www.beatport.com/artist/reelow/109959

> RESIDENT ADVISOR: https://www.residentadvisor.net/dj/reelow

> YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/djreelow

Feltöltötte :Zotyó