Ruiz Sierra interjú.

2015.12.01 13:57

Egy újabb fiatal tehetség, aki a világot járja és öregbíti a magyarok hírnevét!

1. Szia Attila! Kérlek mutatkozz be, és mondd el kb. mikor és hol találkoztál az
elektronikus zenével!

Sziasztok! Ruiz Sierra vagyok sokaknak a nevem inkább a régi hajógyári-szigetes idökből lehet ismerős, hiszen Coro Cafe rezidensként kezdtem a pályafutasom Magyarországon.De mint tudjuk semmi sem tart örökké, úgyhogy egy kicsit át kellett formálnom a stílusom miután bezárták a komplexumot. Sokak szerint nem egy zsúfolt klubba való a zeném, hanem inkább egy nagyobb fesztiválra vagy arénába, szóval a lazább tech-esebb ütemeket váltották az igazán igényes de mégis keményebb techno szerzemények. Mostanában inkább az underground eseményeken láthattok és hallhattok. 1986-os születésü vagyok, ami szinte ennek a műfajnak is a születési dátuma! Mire feleszméltem már nem csak a kazettákból és cdről lehetett értesülni a legújabb szerzeményekröl amit természetesen nem kis példányszámban gyűjtöttem henam már a tv-ben is mindenhol a teret hóditó német fesztiválokról lehetett hallani, mint pl.: Mayday, Loveparade, Nature One és még sorolhatnám.Valahogy mindig is tudtam hogy ez lesz a nekem való világ és mivel táncolni nem nagyon tudtam, maradt a DJ-pult.2. Miből jött a művészneved ?

Nagyon régen volt az már, az idejét sem tudom, az akkor DJ-ként játszott szettjeimnek talán volt egyfajta “latinos techhouse” beütese, és valahogy sikerült kikombinálni ezt a nevet.

3. Milyen zenei vonalat képviselsz mint fellépő és mint zeneszerző ?

Mint fellépö, a fesztivál techno az én hangzásom, mint producer inkább a deep és a komolyabb hangvétel az ami jellemző mostanában. Ez persze sosem allandó. Rengeteg kollaborativ munkát végzek más producer társaimmal, Thomas Kaire-el, Kohra-val indiából és sokan másokkal a vilagból. "Fertőzzük" egymást egymás stílusával.4. Térjünk át a külföldi sikereidre, beszélj a legutóbbi nemzetközi fellépéseidről!

Erről hála az égnek elég sokat tudok már mesélni. Karrierem során régi álmom volt eljutni addig, hogy gyakorlatilag folyamatosan utazzak földrészröl-földrészre (Costa Rica, Köln, Stuttgart, Málta, Manchester, Rotterdam, Amsterdam, Litvánia, Capana beach Imperia, Strasbourg) Ez most már tényszerű. Rengeteg munkának és kitartásnak és persze sok szerencsének köszönhető. Rögtön azok amik legintenzívebben eszembe jutnak és hatalmas bulik voltak, az indiai turném (Mumbai, Chennai, Bangalore, Pune, Hyderabad, Goa, Guwahati, Kolkata), Egg London, játszottunk Stefano Noferini-vel, Tom Hades-el, Marco Bailey-vel, Alex di Stefano-val és még sok-sok ismert névvel.

A jövőben sokat leszek ázsiában, Taipei-ben az Earth festiválon zenélek most októberben, majd irány Dél-amerika.5. Egothermia Records a kiadód neve. Mi a koncepciója ? Hány megjelenésnél tartasz és mi a jövőbeli terved vele ?

Mostanában már egészen patinásnak mondható az Egothermia, számomra teljesen meglepő módon külföldön talán nagyobb népszerűséget is élvez mint én magam. Ez mondjuk mégsem akkora csoda, hiszen mikor oda értünk az életben, hogy most már szükségünk van arra, hogy életre hívjuk a kiadót, elértünk mindannyian egy színvonalat és az ehhez szükséges kapcsolati hálózatot.Az akkori koncepció mára befutott, az akkori felfedezett tehetségeinkből híres elöadók lettek. Megjelenéseket nem is sorolnám, mivel már egy ideje, jó szervezettséggel látunk el mindenkit a jóval. Persze tudjuk, hogy hol a helyünk a világban, de az előadóinkkal nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy a világ minden pontján ismerjék az egothermiát.6. Magyarországon sajnos eddig nem lehetett sokat hallani rólad. Mi lehet ennek az oka ?

Lehet egy kicsit lassan jutnak el a küldöldi hírek a magyar szervezőkhöz és promoterekhez, remélem ez az interjú majd egy kicsit felrázza öket. A közönségtől nagyon jó visszajelzéseket kapok nap mint nap szóval az emberek nagy része szívesen hallana itthon is.

7. Nemzetközi fellépéseid vannak, jól megy a kiadód, mi lesz a következő szint amit szeretnél elérni ?

Nem nagy titkom, hogy jövöre szeretném elindítani a saját partysorozatomat Egothermia néven ahová szeretném meghívni az igazán tehetséges viszont még nem nagyon ismert eloadőkat, egyenlöre Budapesten és egy két külföldi helyszínen.8. Ha lehetne választani egy nevet, bárkit, kivel csinálnál szívesen közös zenét ?

Nem tudom mennyire ismert a neve kishazankban de személy szerint az olasz Enrico Sangiuliano munkássága és hangzása fogott meg idén a legjobban!

9. Melyik az az álom klub, vagy álom fesztivál ami karriered csúcspontja lenne szerinted ?

Space Ibiza és az Awakenings festival, bár szerintem sokan vagyunk igy vele!
 Feltöltötte :Zotyó