The Junkies interjú

2013.01.30 00:19

A kanadai tech house mesterekkel beszélgettünk...

Először is, lássunk néhány szokásos kérdést. Mikor kerültetek először kapcsolatba az elektronikus zenével?


Mindketten idősebb testvérek között nőttünk fel, akik imádták a korai elektronikus művészeket, mint például a Depeche Mode-ot, a New Order-t, vagy a Pet Shop Boys-t. A rave időszak hajnalán pedig beleszerettünk az Elektronikus zenébe, Deep Dish, Carl Cox, Danny Tenaglia nagy inspiráció volt számunkra.

“The Junkies”. Mit jelent pontosan a név?


Eredetileg Vinyl Junkies-ként voltunk ismertek, de ahogy az évek folyamán egyre ritkább lett a vinyl, szép lassan átváltottunk CD-re. Körülbelül ugyanekkor kezdtünk produktívvá válni, és ahogy az első néhány projektünk megjelent, úgy döntöttünk jobb lenne egy vadiúj névvel kezdeni. Az emberek egyébként is már Junkies-ként becéztek minket, úgyhogy elég egyszerű volt a váltás.

 

Ketten is vagytok ebben a projektben, hogyan találtatok egymásra?


15 évvel ezelőtt találkoztunk egy közös barát révén. Ugyanabba a középsuliba jártunk és évekig egymástól függetlenül djztünk, de aztán később úgy gondoltuk, megpróbáljuk az együttműködést. És nagyon jól tettük. J

Ti is kanadaiak vagytok, mint Carlo Lio, úgy tudom barátok is vagytok! Meséljetek erről!

Évek óta legjobb barátok vagyunk. Mondhatni testvérek.Egy másik közeli barátunkkal, Nathan Barato-val együtt szinte családot alkotunk.

 

Csatlakoztatok a Bullittbookings-hoz. Gratulálok! Hogyan is történt ez pontosan?


Ali (Dubfire) az évek folyamán nagyon nagy inspiráció volt számunkra, és nagy támogatója a zenénknek, és végülis ez oda vezetett, hogy szerződtetett a kiadójához (SCI+TEC). Pár hónappal az első SCI+TEC kiadványunk előtt Ali elhívott minket játszani a SCI+TEC fellépésre a mexikói BPM fesztiválon. Egyik dolog követte a másikat, a többi pedig már történelem. Megtiszteltetés, hogy Ali kiválasztott minket, mint exkluzív artist-okat a SCI+TEC-en, és a Bullitt ügynökség részeként. Arash, Ryan, Rodrigo, és az egész Bullit csapat nagyszerű számunkra.

 

Meséljetek a saját kiadótokról, a “Local Music”-ról. Mi a profilotok? Meséljetek a következő kiadásokról!


A Local a mi kis oldal projektünk ami 2010 elején kezdődött. Ez egy módja annak, hogy kiadjunk olyan zenéket amiket szeretünk, mind kisebb és nagyobb előadóktól. A 20. kiadványunk, a Strange Neighbours Vol. 2 lesz a következő. Egy változatos gyűjtemény ami olyan előadókat vonultat fel, mint Fer BR, Son-Tec, Smoke Sykes vagy Kareem Cali. Azután lesz még Saso Recyd, Matt Sassari, Chris Larsen plusz olyan művészek visszatérése, mint Sean Random, Cocodrills, és jómagunk.

 

Hogy telt a nyári szezon? Merre játszottatok, mondjatok pár eventet, helyet!


A nyár fantasztikus volt! Ez volt az első nyarunk amikor Európába látogattunk fellépni, úgyhogy nagyon izgatottak voltunk. Játszottunk a SCI+TEC szinpadán Kazantip-ben, Ukrajnában, és az Electrocity-ben, Lengyelországban, valamint az OHM fesztiválon Horvátországban, illetve az Egyesült Államokban és Kanadában is volt pár megállónk.

 

Mik a következő lépések a karrieretekre nézve?


Nem tudjuk megjósolni, mit tartogat a jövő, ott folytatjuk ahol 2012-ben abbahagytuk, és egy izgalmas 2013-at várunk számos új kiadvánnyal és fellépéssel szerte a világban. Csak várnotok kell és meglátjátok as többit! ;)

 

Go to Beatport.com Get These Tracks Add This Player

 

Feltöltötte :Zotyó